agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Surówka z kiszonej kapusty wg Agnieszki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka pełna witamin

Surówka z kiszonej kapusty wg Agnieszki

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty wg Agnieszki

 

  • kapusta kiszona 700 g
  • marchew 2 szt
  • koperek 4 gałązki
  • natka pietruszki 4 gałązki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cukier 0,5 łyżeczki
  • cebula 1 szt

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty wg Agnieszki
Przygotować niezbędne składniki na surówkę. Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku, w razie konieczności opłukać pod bieżącą wodą, posiekać nożem na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, koperek i piertuszkę opłukać i posiekać drobno nożem, wymieszać wszystkie składniki bardzo dokładnie i polaćoliwę z oliwek, na koniec dodać sól, pieprz oraz cukier i wymieszać surówkę, udekorować zieleniną. Serwować jako dodatek do obiadu.

Tagi:

kapusta