Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą
Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno.
Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na drobno.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz olej i cukier, mieszamy.
Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na drobno.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz olej i cukier, mieszamy.
![Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-marchewka-cebula-589143.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-marchewka-cebula-589144.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-marchewka-cebula-589145.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-marchewka-cebula-589146.jpg)
danielek
kuchenny świat