kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną surówkę obiadową. Przygotowana z kiszonej kapusty i startej marchewki oraz cebuli i szczypiorku. Polecam.

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą

 

  • 25 dag kapusty kiszonej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 białej cebuli
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki proszku
  • 1/2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą
Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na drobno.

Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.

Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na drobno.

Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz olej i cukier, mieszamy.
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą
Odciśniętą z nadmiaru soku kapustę kiszoną kroimy.
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą
Obraną białą cebulę kroimy w kostkę, a umyty szczypiorek na drobno.
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą
Obraną z łusek czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą
Do miski dodajemy przyprawy i wszystko razem mieszamy.

Tagi:

surówka