gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną surówkę z kiszonej kapusty podaję jako dodatek do obiadu. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu.

Surówka z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy do miski. Por drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Paprykę kroimy w drobną kostkę i także dodajemy do kapusty. Następnie wlewamy oliwę i surówkę przyprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek.
Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy do miski.
Surówka z kiszonej kapusty
Por drobno siekamy i dodajemy do kapusty.
Surówka z kiszonej kapusty
Paprykę kroimy w drobną kostkę i także dodajemy do kapusty.

Tagi:

kapusta