Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy do miski. Por drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Paprykę kroimy w drobną kostkę i także dodajemy do kapusty. Następnie wlewamy oliwę i surówkę przyprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek.
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-327039.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-327040.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-327041.jpg)