migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1285]

Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Kolejna surówka z kiszonej kapusty. Surówka jest bardzo pyszna i najbardziej pasuje do rybki. Najlepiej smakuje jak jest lekko schłodzona.

Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną
Kapustę kiszoną przepłukać we wodzie, jeśli jest bardzo kwaśna to dwa albo nawet trzy razy. Następnie pokroić i przełożyć do miski.

Obrać jabłka i marchewkę. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do kapusty. Wszystkie składniki wymieszać.

Następnie dodać śmietanę oraz świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Śmietany nie dajemy dużo tylko aby połączyła składniki.

Dokladnie wymieszać i odstawić surówkę do lodówki na ok 30 minut.
Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną
Kapustę kiszoną przepłukać we wodzie, jeśli jest bardzo kwaśna to dwa albo nawet trzy razy. Następnie pokroić i przełożyć do miski.
Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną
Obrać jabłka i marchewkę. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną
Strate jabłka i marchewke dodac do kapusty i wymieszać.
Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną
Następnie dodać śmietanę oraz świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Śmietany nie dajemy dużo tylko aby połączyła składniki.