Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną
Kapustę kiszoną przepłukać we wodzie, jeśli jest bardzo kwaśna to dwa albo nawet trzy razy. Następnie pokroić i przełożyć do miski.
Obrać jabłka i marchewkę. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do kapusty. Wszystkie składniki wymieszać.
Następnie dodać śmietanę oraz świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Śmietany nie dajemy dużo tylko aby połączyła składniki.
Dokladnie wymieszać i odstawić surówkę do lodówki na ok 30 minut.
Obrać jabłka i marchewkę. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do kapusty. Wszystkie składniki wymieszać.
Następnie dodać śmietanę oraz świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Śmietany nie dajemy dużo tylko aby połączyła składniki.
Dokladnie wymieszać i odstawić surówkę do lodówki na ok 30 minut.