Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem i papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 90
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jeśli znudzi Wam się najzwyklejsza surówka z kiszonej kapusty z odrobiną marchewki i oleju to polecam wersję urozmaiconą - z ogórkiem konserwowym i marynowaną papryką.

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem i papryką

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem i papryką

 

  • 500g kiszonej kapusty
  • 5 kawałków papryki marynowanej
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 szczypta cukru
  • pieprz, sól (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem i papryką
Kapustę kiszoną opłukać pod bieżącą wodą, aby nie była za mocno kwaśna, a następnie odciśniętą odrobinę posiekać.

Paprykę pokroić w paseczki, a ogórka w półtalarki. Warzywa połączyć z olejem i doprawić do smaku. Sól jest opcjonalna, ponieważ kapusta jest słona.

Surówkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce.