gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowaną surówkę z kiszonej kapusty polecam jako dodatek do obiadu. Jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu

 

  • 250 gram kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 liść pora
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty do obiadu
Kapustę kiszoną płuczemy raz, po czym odcedzamy - odciskamy z nadmiaru wody, przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach do kapusty. Następnie dodajemy drobno posiekany por. Na koniec przyprawiamy ją do smaku solą, pieprzem i cukrem oraz wlewamy oliwę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.
Surówka z kiszonej kapusty do obiadu
Wypłukaną w wodzie i odcedzoną kapustę przekładamy do miski.
Surówka z kiszonej kapusty do obiadu
Do kapusty dodajemy posiekany por i startą marchewkę.