Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej z pekinką i jabłkiem
Kapustę kiszona odcisnąć i drobno poszatkować. Przełożyć do miski. Warzywa umyć, osuszyć. Pekinkę poszatkować najdrobniej jak się da i dodać do kiszonej. Ogórka ( ze skórką) i rzodkiewki zetrzeć na dużych oczkach i lekko odcisnąć. Dymkę wraz ze szczypiorkiem drobniutko posiekać. Dodać do miski. Z jabłka wykroić gniazdo nasienne a następnie wydrążyć miąższ, zostawiając miseczkę z jabłka. Miąższ pokroić na małe kawałki i dodać do miski. Doprawić solą i pierzem oraz oliwą. Wymieszać. Spróbować, jeśli surówka jest za kwaśna dodać cukier i ponownie wymieszać. Przełożyć do miseczki z jabłka i odłożyć na około 30 minut do lodówki. Smacznego!