Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej z pomarańczą
Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski i zalać wodą zimną. Kilka razy zamieszać i odcedzić przez sito i pozwolić jej troszkę odcieknąć.Następnie lekko odcisnąć w dłoniach (jeśli kapust anie jest zbyt kwaśna albo wolimy kwaśniejszą surówkę to etap płukania kapusty opuszczamy:)). Kapustę ponownie przekładamy do miski. Marchewkę obrać, umyć i wysuszyć. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do miski. Obraną cebulę drobniutko posiekać i dodać do pozostałych składników. Pomarańcza dokładnie umyć,osuszyć i zdjąć skórę. Pokroić w dość dużą kostkę i przełożyć do miski. Wymieszać. Dodać odrobinę soli, pieprzu i cukru a także olej i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki aby smaki się połączyły. Smacznego!