Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Surówka z kiszonych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rewelacyjna surówka idealnie pasuje do każdego drugiego dania obiadowego. Niedroga i prosta w przygotowaniu. Smakuje rewelacyjnie.

Surówka z kiszonych ogórków

Składniki:

Surówka z kiszonych ogórków

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonych ogórków
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie kroimy w dużą kostkę. Ogórki ucieramy na tarce na tarce o grubych oczkach. Jabłko obieramy i także ścieramy na tarce, ale o mniejszych oczkach. Szczypiorek siekamy bardzo drobno i posypujemy nim potrawę. Składniki łączymy ze sobą wlewając do nich olej. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Podajemy bezpośrednio po wykonaniu lub wstawiamy na chwilę do lodówki. Surówka doskonale sprawdza się jako dodatek do drugiego dania obiadowego lub do smażonej ryby.