Sposób przygotowania:
Surówka z kolorowymi pomidorami
Warzywa umyć pod bieżącą wodą i osączyć. Pomidory w zależności od ich wielkości pokroić w cząstki lub kostkę na jeden kęs.
Drobne ogórki gruntowe obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Czerwoną cebulę obrać z łusek i pokroić w piórka lub półplasterki. Sałatę masłową porwać na średnie kawałki.
Warzywa połączyć w szerokiej misce, doprawić solą i sokiem z cytryny, a na koniec polać ulubionym olejem roślinnym.
Podawać jako dodatek do obiadu albo lekki posiłek.
Drobne ogórki gruntowe obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Czerwoną cebulę obrać z łusek i pokroić w piórka lub półplasterki. Sałatę masłową porwać na średnie kawałki.
Warzywa połączyć w szerokiej misce, doprawić solą i sokiem z cytryny, a na koniec polać ulubionym olejem roślinnym.
Podawać jako dodatek do obiadu albo lekki posiłek.