ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 260]

Jajka faszerowane żółtym serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na wiosnę jajka mają szczególny smak. Dzisiaj proponuję jajka faszerowane żółtym serem. Są po prostu pyszne.

Jajka faszerowane żółtym serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka faszerowane żółtym serem

 

  • 3 jajka
  • 3 łyżki startego żółtego sera gouda
  • łyżka majonezu
  • łyżka ketchupu
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane żółtym serem

ETAP 1:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Przekroić wzdłuż i wyjąć żółtka.

Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odkroić plasterki, z których wykroić kółeczka ( np. kieliszkiem).

Żółtka rozetrzeć widelcem z dodatkiem sera, majonezu i ketchupu. Dodać szczyptę pieprzu i soli do smaku.

Białka napełniać farszem i układać na talerzu. Lekko naciąć białko po grubszej stronie, żeby można wsunąć,, uszy ,,. Oczy zrobić z goździków, a wąsiki np. z łodyżek natki pietruszki.

Zajadać. Pycha.

Jajka faszerowane żółtym serem
Farsz z żółtek , sera, majonezu z ketchupem