Sposób przygotowania:
Faszerowane jajka w sosie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie i obieramy. Jajka kroimy na połowy (moje jajka były ze święconki). Wyjmujemy z połówek żółtka . Szynkę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy por i część rozkruszonych żółtek . Mieszamy,łączymy majonezem i doprawiamy do smaku. Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek i równamy.
Majonez łączymy z jogurtem i dodajemy drobno pokrojony ogórek, cebulę, marchew i groszek. Wszystkie składniki sosu mieszamy i doprawiamy do smaku. Sosu można zrobić więcej. Do naczynia wykładamy sos i układamy na nim przygotowane jajka.
Majonez łączymy z jogurtem i dodajemy drobno pokrojony ogórek, cebulę, marchew i groszek. Wszystkie składniki sosu mieszamy i doprawiamy do smaku. Sosu można zrobić więcej. Do naczynia wykładamy sos i układamy na nim przygotowane jajka.
BozenaMatuszczyk
zbysiowa