Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Surówka z liści rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Liście rzodkiewki świetnie nadają się do surówek. I nic się nie marnuje :)

Surówka z liści rzodkiewki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z liści rzodkiewki

 

  • 1 pęczek liści rzodkiewki
  • 1-2 dymki ze szczypiorkiem
  • 5-6 rzodkiewek
  • 1 mały zielony ogórek
  • Kiełki
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z liści rzodkiewki
Liście rzodkiewki umyć starannie, osuszyć i porwać na kawałki. Wrzucić do miski. Dymkę i szczypiorek umyć, posiekać. Wrzucić do listków. Rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić dowolnie. Ogórka obrać ze skóry i również pokroić. Można odłożyć po kawałku do dekoracji. Warzywa wrzucić do miski. Zamieszać. Do miski dodać jogurt grecki, posolić i dodać pieprzu, zamieszać. Nałożyć do miseczek, posypać kiełkami i udekorować rzodkiewką lub ogórkiem.
Surówka z liści rzodkiewki
Liście rzodkiewki umyć starannie osuszyć i porwać na kawałki Wrzucić do miski Dymkę i szczypiorek umyć posiekać Wrzucić do listków
Surówka z liści rzodkiewki
Rzodkiewki umyć osuszyć pokroić dowolnie Ogórka obrać ze skóry i również pokroić Można odłożyć po kawałku do dekoracji Warzywa wrzucić do miski Zamieszać