Sposób przygotowania:
Surówka z marchewki, pietruszki i selera
Wszystkie warzywa opłukać osuszyć a następnie obrać i zetrzeć na tarce (duże oczka).
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Opłukaną natkę pietruszki i koperek zielony poszatkować.
Do startych warzyw dodać pokrojoną cebulę, jogurt naturalny gęsty (może być śmietana), sól i cukier do smaku.
Surówkę dokwasić octem lub sokiem z cytryny.
Podawać jako dodatek do obiadku.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Opłukaną natkę pietruszki i koperek zielony poszatkować.
Do startych warzyw dodać pokrojoną cebulę, jogurt naturalny gęsty (może być śmietana), sól i cukier do smaku.
Surówkę dokwasić octem lub sokiem z cytryny.
Podawać jako dodatek do obiadku.
gusia1000