Sposób przygotowania:
Pieczone warzywa
Wszystkie warzywa obrać i dokładnie umyć.
Cebulę pokroić na ćwiartki a ćwiartki jeszcze na pół. Resztę warzyw pokroić w paski mniej więcej tej samej grubości ( takie grube frytki). Pokrojone warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić olejem i dokładnie wymieszać aby warzywa pokryły sie olejem.
Następnie warzywa oprószyć przyprawami i ponownie wymieszać. Dorzuciłam również trochę świeżego tymianku.
Blaszkę z warzywami wstawić do piekarnika nagrzanego na 190/200 C i piec aż warzywa zmiękną i się przyrumienią, ok 30-40 minut, funkcja termoobieg.
W trakcie pieczenia warzywa przemieszać łopatką aby równomiernie się przypiekły.
Cebulę pokroić na ćwiartki a ćwiartki jeszcze na pół. Resztę warzyw pokroić w paski mniej więcej tej samej grubości ( takie grube frytki). Pokrojone warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić olejem i dokładnie wymieszać aby warzywa pokryły sie olejem.
Następnie warzywa oprószyć przyprawami i ponownie wymieszać. Dorzuciłam również trochę świeżego tymianku.
Blaszkę z warzywami wstawić do piekarnika nagrzanego na 190/200 C i piec aż warzywa zmiękną i się przyrumienią, ok 30-40 minut, funkcja termoobieg.
W trakcie pieczenia warzywa przemieszać łopatką aby równomiernie się przypiekły.