WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Surówka z rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna lekka i orzeźwiająca surówka z rzodkiewki z dodatkiem szczypiorku i majonezu. Lekko pikantna, idealna jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

Surówka z rzodkiewki

Składniki:

Surówka z rzodkiewki

 

  • miseczka rzodkiewek czyli ok. 2-3 pęczków sklepowych
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewki

ETAP 1:

Rzodkiewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać posiekany szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać i dodać 2 łyżki majonezu. Ponownie wymieszać. Surówka jest najlepsza zaraz po przyrządzeniu bo potem puszcza sporo soku.

Do surówki można też dodać posiekany koperek łącznie ze szczypiorkiem lub zamiennie.

Surówka jest idealna jako samodzielna przekąska lub dodatek do kotleta schabowego.