Sposób przygotowania:
Surówka z marchewki w stylu azjatyckim
Marchewkę obieramy, kroimy wzdłuż na plastry, dzielimy na 3 i kroimy marchewkę w zapałki.
Młodego pora obieramy z pierwszej warstwy i kroimy w takie same zapałki jak marchewkę, to sama robimy z papryczką chilli ( jeśli nie chcemy bardzo ostrego smaku z papryczek usuwamy pestki ).
Pokrojone warzywa przekładamy do salaterki, dodajemy posiekaną kolendrę i mieszamy.
Sok z limonki łączymy z cukrem brązowym i sosem sojowym i mieszamy, aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Tak przygotowanym sosem polewamy warzywa mieszamy i dostawiamy na 15 minut, aby smaki się połączyły.
Młodego pora obieramy z pierwszej warstwy i kroimy w takie same zapałki jak marchewkę, to sama robimy z papryczką chilli ( jeśli nie chcemy bardzo ostrego smaku z papryczek usuwamy pestki ).
Pokrojone warzywa przekładamy do salaterki, dodajemy posiekaną kolendrę i mieszamy.
Sok z limonki łączymy z cukrem brązowym i sosem sojowym i mieszamy, aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Tak przygotowanym sosem polewamy warzywa mieszamy i dostawiamy na 15 minut, aby smaki się połączyły.