Sposób przygotowania:
Surówka z marchwi i ananasa
Ananasa odsączam z syropu z puszki, odstawiam.
Marchewki myję dokładnie pod bieżącą wodą, osuszam, obieram ze skórki. Nastepnie świeżą marchewkę ścieram na drobnych oczkach na tarce, dodaję ananasa pokrojonego w drobną kosteczkę, dolewam także troszeczkę syropu ananasowego z puszki. Na koniec dodaję rodzynki i wszystko razem dokładnie mieszam. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Podaję do obiadu.
Do surówki można dodać posiekane orzechy włoskie.
Marchewki myję dokładnie pod bieżącą wodą, osuszam, obieram ze skórki. Nastepnie świeżą marchewkę ścieram na drobnych oczkach na tarce, dodaję ananasa pokrojonego w drobną kosteczkę, dolewam także troszeczkę syropu ananasowego z puszki. Na koniec dodaję rodzynki i wszystko razem dokładnie mieszam. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Podaję do obiadu.
Do surówki można dodać posiekane orzechy włoskie.