Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z marchwi ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Surówkę ze śliwkami podawać do mięsa drobiowego

Surówka z marchwi ze śliwkami

Składniki:

Surówka z marchwi ze śliwkami

 

  • 0,5 kg marchewki,
  • 20 dag śliwek węgierek,
  • 0,5 szklanki śmietanki,
  • 2 łyżki musu jabłkowego,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 1 jabłko,
  • sól,
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchwi ze śliwkami
Śmietankę wlać do miseczki, dodać mus z jabłek i dokładnie wymieszać. Marchew obrać i zetrzeć na tarce ze średnimi otworami. Jabłko obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Śliwki sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórek, wypestkować i pokroić w paski. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i cukrem. Podawać do drobiu.