kasienka26

kasienka26

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka, która nigdy się nie znudzi. Prosta w wykonaniu a bardzo smaczna, polecam jako dodatek do obiadów z mięsem i ziemniakami!

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 5 marchewek
  • 3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty
Kapustę pozbawiamy liści wierzchnich i przekrawamy na pół. Ja do surówki zużyłam tylko pół kapusty, oczywiście można zrobić większą porcję :) Kapustę szatkujemy i przyprawiamy odrobiną soli, mieszamy i odstawiamy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek siekamy. Do kapusty dodajemy marchewkę, koperek i odrobinę pieprzu (świeżo mielonego), całość mieszamy. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. odstawiamy do lodówki na ok. 15 min. Po tym czasie możemy podawać surówkę jako dodatek do dań obiadowych lub jako samodzielne danie. SMACZNEGO!

Tagi:

kapusta