Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty kiszonej
Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Oprószyć kucharkiem, pieprzem, dodać olej, wymieszać. Odstawić na 5 minut. Dodać pokrojoną kapustę kiszoną oraz pozbawioną gniazd nasiennych oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do reszty składników. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
![Surówka z młodej kapusty kiszonej Surówka z młodej kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-mlodej-kapusty-kiszonej-226803.jpg)
![Surówka z młodej kapusty kiszonej Surówka z młodej kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-mlodej-kapusty-kiszonej-226804.jpg)
![Surówka z młodej kapusty kiszonej Surówka z młodej kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-mlodej-kapusty-kiszonej-226805.jpg)