Sposób przygotowania:
Surówka (z kapustą pekińską, papryką i mandarynką)
Zaczynam od poszatkowania (bardzo drobno) kapusty pekińskiej.
Mandarynki obieram ze skórki, dzielę na cząstki i każdą kroję na kilka małych kawałków. Paprykę kroję bardzo drobno, podobnie też cebulę i szczypior. Wszystkie składniki mieszam w misce.
Przygotowuję sos:
Cukier i sól rozpuszczam w wodzie z sokiem z cytryny, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszam dokładnie, dodaję olej i ponownie mieszam, by się wszystko połączyło.
Polecam surówkę, mieszam i od razu podaję.
Mandarynki obieram ze skórki, dzielę na cząstki i każdą kroję na kilka małych kawałków. Paprykę kroję bardzo drobno, podobnie też cebulę i szczypior. Wszystkie składniki mieszam w misce.
Przygotowuję sos:
Cukier i sól rozpuszczam w wodzie z sokiem z cytryny, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszam dokładnie, dodaję olej i ponownie mieszam, by się wszystko połączyło.
Polecam surówkę, mieszam i od razu podaję.