Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty po mojemu
Kapustę kiszoną dajemy do miski zalewamy wrzątkiem na chwilę następnie przelewamy zimną wodą. Odciskamy kapustę z wody kroimy drobno bo my wolimy jak kapusta jest krótka.
Obieramy cebule kroimy w kostkę.
Do rondelka dajemy 2-3 łyżki oleju dodajemy cebulę dusimy. Do ciepłej cebuli wsypujemy przyprawę do sałatek i pokrojony por mieszamy studzimy.
Kapustę przekładamy do miski dodajemy startą na tarce marchewkę,jabłka.
Doprawiamy solą, pieprzem, czubricą zieloną, cukrem dodajemy kminek mielony, dodajemy uduszoną cebulę, dokładnie mieszamy składniki surówki.
Odstawiamy na chwilę aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
Obieramy cebule kroimy w kostkę.
Do rondelka dajemy 2-3 łyżki oleju dodajemy cebulę dusimy. Do ciepłej cebuli wsypujemy przyprawę do sałatek i pokrojony por mieszamy studzimy.
Kapustę przekładamy do miski dodajemy startą na tarce marchewkę,jabłka.
Doprawiamy solą, pieprzem, czubricą zieloną, cukrem dodajemy kminek mielony, dodajemy uduszoną cebulę, dokładnie mieszamy składniki surówki.
Odstawiamy na chwilę aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
zbysiowa
gusia1000