BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 817]

Surówka z pekińskiej kapusty i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam bardzo smaczną ,szybką surówkę która na pewno zaskoczy domowników. Surówka z dodatkiem mandarynek ma nie powtarzalny smak.

Surówka z pekińskiej kapusty i marchewki

Składniki:

Surówka z pekińskiej kapusty i marchewki

 

  • kapusta pekińska 1/2 szt,
  • marchewki 2 szt,
  • mandarynki 2 - 3 szt,
  • sól i pieprz do smaku,
  • majonez 4 łyżki,
  • jogurt naturalny 3 łyżki,
  • chrzan tarty 2 łyżki,

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej kapusty i marchewki
Kapustę pekińską umyć a następnie poszatkować w drobne paski.

Marchewkę obrać zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Mandarynki obrać rozdrobnić na cząstki a następnie pokroić na kawałki.

Wszystkie składniki wymieszać .

Połączyć chrzan ,majonez i jogurt naturalny, dodać do surówki i wymieszać do połączenia składników.

Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Przełożyć do szklanej salaterki i udekorować mandarynką.