gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Surówka z pekińskiej, ogórków i fety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną surówkę z kapusty pekińskiej, ogórków i fety podaję jako dodatek do obiadu. Polecam.

Surówka z pekińskiej, ogórków i fety

Składniki:

Surówka z pekińskiej, ogórków i fety

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej, ogórków i fety

ETAP 1:

Surówka z pekińskiej, ogórków i fety
Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski.

Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Surówka z pekińskiej, ogórków i fety
Do kapusty dodajemy pokrojoy zielony ogórek i potarte ogórki kiszone.

Ogórek zielony obieramy i kroimy w kostkę, a ogórki kiszone trzemy na tarce o dużych oczkach.

ETAP 3:

Surówka z pekińskiej, ogórków i fety
Do warzyw dodajemy fetę, śmietanę i przyprawy

Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę i przyprawy: sól oraz pieprz do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Gotową surówkę wykładamy na półmisek.