ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 193]

Surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wiosenna surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika. Można ją podawać do ryżu lub dań mięsnych i ryb.

Surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika
Dwa duże pomidory sparzyć i obrać ze skór i pokroić w kostkę. Kawałek świeżego ogórka i jeden konserwowy obrać ze skóry i pokroić w drobną kosteczkę.

Dwie garście młodych liści podagrycznika dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Pokroić je na drobno i dodać soli, wymieszać i odstawić na kilka minut. Kiedy przejdą solą i troszkę zmiękną dodać dwie łyżki oleju słonecznikowego.

Połączyć wszystkie składniki.
Surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika.
Pomidory spażyć i obrać ze skóry, pokroić w kosteczkę.
Surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika.
Kawałek świeżego ogórka obrać ze skóry i pokroić w drobną kosteczkę.
Surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika.
Dwie garście młodych liści podagrycznika dobrze opłukać pod bieżącą wodą.
Surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika.
Ziele podagrycznika pokroić dodać soli i oleju.