Sposób przygotowania:
Surówka z pomidorów, ogórków i podagrycznika
Dwa duże pomidory sparzyć i obrać ze skór i pokroić w kostkę. Kawałek świeżego ogórka i jeden konserwowy obrać ze skóry i pokroić w drobną kosteczkę.
Dwie garście młodych liści podagrycznika dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Pokroić je na drobno i dodać soli, wymieszać i odstawić na kilka minut. Kiedy przejdą solą i troszkę zmiękną dodać dwie łyżki oleju słonecznikowego.
Połączyć wszystkie składniki.
Dwie garście młodych liści podagrycznika dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Pokroić je na drobno i dodać soli, wymieszać i odstawić na kilka minut. Kiedy przejdą solą i troszkę zmiękną dodać dwie łyżki oleju słonecznikowego.
Połączyć wszystkie składniki.