Sposób przygotowania:
Wiosenna surówka
Wszystkie warzywa oczyścić, opłukać, osuszyć.
Sałatę zieloną porwać na kawałki. Szczypiorek i koperek drobniutko posiekać.
Ogórek zielony jak i rzodkiewkę zetrzeć na tarce ( duże oczka ). Pomidory pokroić w kostkę u mnie pomidorki koktajlowe, natomiast pomidory duże można zalać gorącą wodą pozostawić na chwile i ściągnąć skórkę w razie konieczności ja osobiście wole ze skóra.
Warzywa wymieszać skropić sokiem z cytryny, dodać sól, pieprz do smaku oraz olej ponownie wymieszać.
Całość oprószyć przyprawą do sałatek.
Sałatę zieloną porwać na kawałki. Szczypiorek i koperek drobniutko posiekać.
Ogórek zielony jak i rzodkiewkę zetrzeć na tarce ( duże oczka ). Pomidory pokroić w kostkę u mnie pomidorki koktajlowe, natomiast pomidory duże można zalać gorącą wodą pozostawić na chwile i ściągnąć skórkę w razie konieczności ja osobiście wole ze skóra.
Warzywa wymieszać skropić sokiem z cytryny, dodać sól, pieprz do smaku oraz olej ponownie wymieszać.
Całość oprószyć przyprawą do sałatek.
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Miło mi Ewuś .Pozdrawiam.;)
gusia1000