Sposób przygotowania:
Surówka jarzynowa z pomidorami
Warzywa i jabłka oczyścić, obrać i opłukać, z kapusty usunąć gruby nerw i cienko pokroić, resztę warzyw zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Wsypać wszystko do dużej miski, dodać sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oleju, sól, cukier, pieprz do smaku oraz zioła do sałatek, dobrze wymieszać.
Odstawić na trochę do lodówki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Wsypać wszystko do dużej miski, dodać sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oleju, sól, cukier, pieprz do smaku oraz zioła do sałatek, dobrze wymieszać.
Odstawić na trochę do lodówki.