dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Surówka z pora i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 100
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Surówka z pora i jabłka z dodatkiem jogurtu naturalnego. Prosty w przygotowaniu, smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

Surówka z pora i jabłka

Składniki:

Surówka z pora i jabłka

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora i jabłka
Pory dokładnie płuczemy, pozbywając się drobinek piasku. Osuszamy i drobno siekamy. Jabłko myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy do pora. Całość mieszamy z jogurtem naturalnym solą, pieprzem i cukrem do smaku. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego!