Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Surówka z pora wg Mysiunia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczna i zdrowa surówka z pora

Surówka z pora wg Mysiunia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z pora wg Mysiunia

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora wg Mysiunia
Na początku przygotowujemy potrzebne nam składniki. Z pora zdjemujemy wierzchnią warstwę liści i odkrawamy górną część, którą można później dodać do rosołu. Następnie pory kroimy w cienkie plasterki. Przed przełożeniem do miski staramy się palcami oddzielić poszczególne prążki pora. Do posiekanego warzywa dodajemy majonez, śmietanę oraz przyprawy. Sałatkę dokładnie mieszamy i podajemy do obiadu - jest dość ostra
Surówka z pora wg Mysiunia
możemy dodać wiecej porów, majonez zaostrza smak ..
Surówka z pora wg Mysiunia
oddzielamy palcami prążki pora, by było ich objętościowo wiecej
Surówka z pora wg Mysiunia
Etap 3
Surówka z pora wg Mysiunia
Etap 4

Tagi:

pory