Sposób przygotowania:
Surówka z pora wg Mysiunia
Na początku przygotowujemy potrzebne nam składniki. Z pora zdjemujemy wierzchnią warstwę liści i odkrawamy górną część, którą można później dodać do rosołu. Następnie pory kroimy w cienkie plasterki. Przed przełożeniem do miski staramy się palcami oddzielić poszczególne prążki pora. Do posiekanego warzywa dodajemy majonez, śmietanę oraz przyprawy. Sałatkę dokładnie mieszamy i podajemy do obiadu - jest dość ostra
![Surówka z pora wg Mysiunia Surówka z pora wg Mysiunia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pora-wg-mysiunia-77434.jpg)
![Surówka z pora wg Mysiunia Surówka z pora wg Mysiunia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pora-wg-mysiunia-77435.jpg)
![Surówka z pora wg Mysiunia Surówka z pora wg Mysiunia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pora-wg-mysiunia-77436.jpg)
![Surówka z pora wg Mysiunia Surówka z pora wg Mysiunia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pora-wg-mysiunia-77437.jpg)