Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Surówka z selera i rodzynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z selera korzeniowego, słodkich jabłek oraz rodzynek, osłodzona do smaku miodem oraz skropiona sokiem z cytryny.

Surówka z selera i rodzynek

Składniki:

Surówka z selera i rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera i rodzynek
Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka opłukać, obrać i także zetrzeć na tarce jarzynowej ale o dużych otworach, następnie skropić sokiem z cytryny.

Wsypać do surówki sparzone rodzynki, polać miodem, dodać sól i odrobinę pieprzu, dodać śmietanę i wymieszać wszystko razem.