Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Jabłka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dla smakoszy jabłek polecam dziś Jabłka w cieście. Proste w wykonaniu a zarazem bardzo smaczne posypane cynamonem...

Jabłka w cieście

Składniki:

Jabłka w cieście

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, mlekiem i mąką oraz proszkiem, na koniec dodać ubite białka na sztywno i delikatnie połączyć.

Jabłka umyć, obrać , wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na 1 cm plastry. Plastry jabłek zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

Po wyjęciu osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Podawać jeszcze ciepłe.  

Tagi:

owoce