WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 839]

Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dietetyczna, zdrowa i smaczna surówka.

Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami
Dwie łodygi selera naciowego bez liści dokładnie myjemy i bardzo drobno kroimy w plasterki. Jabłko obieramy i ścieramy na grubej tarce. Do miseczki wrzucamy pokrojonego selera i starte jabłko. Skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i mieszamy. Na wierzch posypujemy orzechy włoskie w połówkach i polewamy jogurtem naturalnym. Podajemy od razu po przygotowaniu, by jabłka nie ściemniały, a surówka nie puściła soku.
Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami
Wybieramy ładnie zielone i młode łodygi selera naciowego.
Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami
Jabłko do surówki powinno być dosyć słodkie.
Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami
Pokrojonego selera łączymy dokładnie z jabłkiem.
Surówka z selera naciowego z jabłkiem i orzechami
Na wierzchu surówki układamy orzechy włoskie nieposiekane.