Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Surówka ze świeżej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna surówka idealna do każdego drugiego dania

Surówka ze świeżej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka ze świeżej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka ze świeżej kapusty
Kapustę szatkujemy dość drobno. Marchew obieramy i ucieramy na tarce jarzynowej. Jabłko obieramy i również ucieramy na tarce jarzynowej. Koperek myjemy i bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy oliwę z oliwek, sok wyciśnięty z połowy cytryny oraz odrobinę octu. Doprawiamy wszystko solą, pieprzem i odrobiną cukru. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny, by smaki się "przegryzły", a kapusta delikatnie zmiękła.
Surówka ze świeżej kapusty
Kapustę szatkujemy, marchew i jabłko ucieramy na tarce
Surówka ze świeżej kapusty
Warzywa mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny i przyprawami, odstawiamy na pół godziny