anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Surówka zielono czerwona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna surówka może być podawana do wielu rodzajów mięs lub można ją jeść samą w letnie popołudnie.

Surówka zielono czerwona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka zielono czerwona

 

Sposób przygotowania:

Surówka zielono czerwona
Sałatę lodową podzielić na listki i dokładnie je umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i porwać na kawałki.

Cebulę czerwoną obrać i przekroić na pół a następnie pokroić na piórka. Rzodkiewki umyć odciąć końcówki przekroić na pół a następnie na plastry.

Wszystko włożyć do miski dodać solą, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać.
Surówka zielono czerwona
Sałatę powinno się rwać na kawałki a nie kroić
Surówka zielono czerwona
kolory ślicznie się komponują i smakują wyśmienicie

Tagi:

sałata