Sposób przygotowania:
Świąteczne ciasteczka
Najpierw należy upiec bazę, czyli ciasteczka: 1 - W misce wymieszać szybko mikserem: kostkę, mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sól i jajko. 2 - Ciasto przełożyć na podsypany mąką stół i szybko zagnieść. 3 - Ciągle ucierając dodawać najpierw po jednym żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 4 - Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki placek i wycinać z ciasta, za pomocą foremek, ciasteczka. W co drugim ciasteczku wytnij dodatkową mniejszą foremką dziurkę. 5 - Ciasteczka ułożyć na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 8-10 minut w 180 st.C. Wystudzić. 6 - Pełne ciasteczka posmarować marmoladą i przykryć ciasteczkami z dziurką. Lekko docisnąć Kiedy już ciasteczka są gotowe, należy przygotować co tylko chcemy do ich dekoracji: stopioną czekoladę, dekoracje jadalne, prażone migdały i orzechy, rodzinki, mm-sy bądź jakieś inne cukierki, kandyzowane owoce etc. Następnie rozkładamy to wszystko na stole i zabieramy się do zabawy! Jest to bardzo kreatywne i bardzo radosne zadanie!