patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 710]

Świąteczne jajka z selerem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne nadziewane jajka z selerem konserwowym oraz natką pietruszki i chrzanem idealne na świąteczny czas.

Świąteczne jajka z selerem konserwowym  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Świąteczne jajka z selerem konserwowym

Jajka

  • 6 jajek
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki selera konserwowego

Sos

  • 3 lyzki majonezu
  • 1 lyzka chrzanu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Świąteczne jajka z selerem konserwowym
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Studzę. Następnie obieram jajka i kroję na pół. Za pomocą łyżki wybieram żółtka.

Natkę pietruszki myję i drobno kroję. Następnie dodaję do żółtka. Selera konserwowanego również drobno kroję i dodaję do żółtka.

Doprawiam. Dodaję majonez i chrzan. Całość mieszam lekko dociskając widelce. Nakładam łyżeczką farsz na połówki jajek. Smacznego.  
Świąteczne Jajka z selerem konserwowym
Z jajek ugotowanych na twardo wyjmuję żółtko.
Świąteczne Jajka z selerem konserwowym
Wszystkie składniki farszu łącze ze sobą.