jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Wielkanocne jajka z łososiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Choć każdy pewno ma swój ulubiony sposób na faszerowanie świątecznego jajka polecam wypróbować nowe przepisy! Łososiowa pasta powstaje szybko i jest bardzo smaczna- POLECAM!

Wielkanocne jajka z łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wielkanocne jajka z łososiem

 

  • Składniki:
  • 100 gram łososia wędzonego,
  • 5-6 dużych jajek,
  • 2-3 łyżki majonezu,
  • bazylia do dekoracji,
  • ewentualnie pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jajka z łososiem
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy. Tak przygotowane obieramy ze skorupek. Z jajek wycinamy ¼ całości, wykonując w każdym wcięcie. Następnie delikatnie wyciągamy żółtka. Łososia wyjmujemy z opakowania, przekładamy do garnuszka i miksujemy. Do zmiksowanego dodajemy pokruszone żółtka oraz majonez. Całość ponownie miksujemy i doprawiamy do smaku. Masę łososiowo- żółtkową przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Napełniamy nią zagłębienia po żółtku i pustą, wyciętą część jajek. Przed podaniem dekorujemy bazylią lub natką pietruszki. Podajemy! 
Wielkanocne jajka z łososiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy
Wielkanocne jajka z łososiem
Z obranych jajek wycinamy 1/4 całości. Wyjmujemy żóltka
Wielkanocne jajka z łososiem
Łososia przekładamy do garnuszka, miksujemy z majonezem.
Wielkanocne jajka z łososiem
Do zmiksowanego łososia dodajemy żółtka.