Sposób przygotowania:
Spaghetti z oliwkami i chorizo
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia. Kiełbasę chorizo pokroić w półplasterki i wrzucić do zeszklonej cebuli. Podsmażać razem ok. 5-7 min, a następnie dodać krojone pomidory z puszki oraz pokrojone w plasterki oliwki. Chwilkę smażyć i wlać sok pomidorowy.
Dodać zioła prowansalskie oraz cukier. Dusić ok. 8-10 min. Przyprawić pieprzem i solą - jeśli to konieczne.
Makaron gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju według instrukcji na opakowaniu.
Na talerz wyłożyć ugotowany makaron, na niego sos i parmezan.
Dodać zioła prowansalskie oraz cukier. Dusić ok. 8-10 min. Przyprawić pieprzem i solą - jeśli to konieczne.
Makaron gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju według instrukcji na opakowaniu.
Na talerz wyłożyć ugotowany makaron, na niego sos i parmezan.