zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Świąteczne jajka z pastellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

pyszne śniadanie świąteczne i super przekąska

Świąteczne jajka z pastellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Świąteczne jajka z pastellą

 

 

Sposób przygotowania:

Świąteczne jajka z pastellą
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy w zimnej wodzie, skorupkę należy nadtłuc ( lepiej się je obiera). Następnie obieramy jajka i 5 z nich przecinamy wzdłuż, oddzielając żółtka od białek. Żółtka i 3 jajka dodajemy do pastelli i dokładnie rozdrabniamy, dodajemy do smaku pieprzu i mieszamy wszystko razem. Połówki jajek wykładamy na półmisek, napełniamy farszem i posypujemy grubo posiekanym szczypiorkiem. Smacznego:)
Świąteczne jajka z pastellą
Żółtka i 3 jajka dodajemy do pastelli i dokładnie rozdrabniamy
Świąteczne jajka z pastellą
Połówki jajek wykładamy na półmisek, napełniamy farszem
Świąteczne jajka z pastellą
posypujemy grubo posiekanym szczypiorkiem
Świąteczne jajka z pastellą
po skończonym śniadanku naczynia zmywamy w płynie Fairy