Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Świąteczny barszcz czerwony wersja podstawowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wersja bardzo prosta i szybka dla miłośników barszczu.

Świąteczny barszcz czerwony wersja podstawowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Świąteczny barszcz czerwony wersja podstawowa

 

Sposób przygotowania:

Świąteczny barszcz czerwony wersja podstawowa
Buraczki dokładnie myjemy, następnie obieramy i kroimy w dość grubą kostkę. Wrzucamy wszystko do garnka z wrzątkiem. Potem jabłko obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy do barszczu. Świeże zioła (rozmaryn i bazylię) rozdrabniamy i dodajemy do garnka. Potem dodajemy goździki, liść laurowy, octe. Gotujemy ok. pół h. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Oddzielamy buraczki, które następnie wykorzystujemy do sałatki. Barszczyk jest lekko słodki, lekko kwaśny i korzenny :)
Świąteczny barszcz czerwony wersja podstawowa
Buraczki kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy do wrzątku
Świąteczny barszcz czerwony wersja podstawowa
Wszystko doprawiamy ziołami świeżymi oraz goździkami