Sposób przygotowania:
Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasąprzygotowanie kapusty
Kapustę pokroić, włożyć do garnka, dodać gałązkę suchego kopru, zalać wodą, ugotować i odcedzić.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie kiełbasy
Kiełbasę pokroić w kostkę. Ja miałam drobiową z piersi kurczaka i żywiecką.
przygotowanie potrawy
W dużej patelni rozgrzać smalec, dodać kiełbasę i chwilę smażyć.
przygotowanie potrawy cd
Do przesmażonej kiełbasy dodać cebulę, czosnek granulowany, sól, pieprz i jeszcze chwilę smażyć razem.
przygotowanie potrawy cd
Do kiełbasy z cebulą dodać ugotowaną kapustę i wymieszać.
przygotowanie potrawy cd
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Makaron dodać do potrawy, wymieszać i przesmażyć. Smacznego!