eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1773]

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zamiast łazanek użyłam makaronu świderki i przygotowałam pyszną potrawę z kiszoną kapustą i przesmażoną z cebulą kiełbasą.

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą

Składniki:

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą

warzywa

  • 50 dkg kiszonej kapusty
  • 2 cebule

pozostałe składniki

  • 30 dkg kiełbasy
  • 30 dkg makaronu świderki

dodatki

Sposób przygotowania:

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą

przygotowanie kapusty

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą
Pokrojoną kapustę ugotować z dodatkiem gałązki suchego kopru.

Kapustę pokroić, włożyć do garnka, dodać gałązkę suchego kopru, zalać wodą, ugotować i odcedzić.

przygotowanie cebuli

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie kiełbasy

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą
Kiełbasę drobiową i żywiecką pokroić w kostkę.

Kiełbasę pokroić w kostkę. Ja miałam drobiową z piersi kurczaka i żywiecką.

przygotowanie potrawy

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą
Na patrlni przesmażyć kiełbasę na rozgrzanym smalcu.

W dużej patelni rozgrzać smalec, dodać kiełbasę i chwilę smażyć.

przygotowanie potrawy cd

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą
Do kiełbasy dodać cebulę, przyprawy i razem przesmażyć.

Do przesmażonej kiełbasy dodać cebulę, czosnek granulowany, sól, pieprz i jeszcze chwilę smażyć razem.

przygotowanie potrawy cd

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą
Ugotowaną kapustę dodać do kiełbasy z cebulą i wymieszać.

Do kiełbasy z cebulą dodać ugotowaną kapustę i wymieszać.

przygotowanie potrawy cd

Świderki Eli z kapustą kiszoną i kiełbasą
Ugotowany makaron przesmażyć z resztą składników.

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Makaron dodać do potrawy, wymieszać i przesmażyć. Smacznego!


Tagi:

makaron dania