eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Świderki a/la łazanki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Łazanki są naszym ulubionym daniem obiadowym.Zwłaszcza dzieci się nimi zajadają.Najlepiej smakują z makaronem swojskim swojej roboty.Pycha..

Świderki a/la łazanki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Świderki a/la łazanki

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg makaronu (np świderki)
  • 2 pętki kiełbasy cienkiej
  • 1 cebula
  • margaryna do smażenia cebulki
  • 1 marchewka
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Świderki a/la łazanki
Gotową kapustę kiszoną płuczemy w wodzie i odcedzamy (jak nie chcemy aby była kwaśna). W garnku gotujemy ją do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy marchew startą na tarce i smażymy. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, kiełbasę też kroimy w kostkę przysmażamy i dodajemy do kapusty. Na koniec przyprawiamy solą pieprzem i wymieszać. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ,odcedzamy i jeszcze ciepłe wsypujemy do kapusty i mieszamy wszystko razem.
Świderki a/la łazanki
kapustę ugotowałam i dałam startą marchewkę
Świderki a/la łazanki
cebulkę z kiełbasą smażymy na patelni na tłuszczu