Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Łazanki ze świderkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczna i dość szybka propozycja na obiad

Łazanki ze świderkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki ze świderkami

 

Sposób przygotowania:

Łazanki ze świderkami
Kapustę płuczemy z kwasu i kroimy na mniejsze kawałki (żeby się nie "ciągła"). 1 cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Do zeszklonej cebuli dodajemy kapustę, sól, ziele angielskie i liść laurowy. Przez chwilkę przesmażamy, po czym wlewamy ok szklanki wody i dusimy do miękkości kapusty. W czasie, gdy kapusta się dusi kroimy kiełbasę w kostkę lub plasterki (jak kto woli) i cebulę w kostkę. Wszystko przesmażamy do momentu, aż będziemy mieli ochotę zjeść zawartość patelni:)) Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Kiedy kapusta jest miękka, a makaron ugotowany, łączymy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.
Łazanki ze świderkami
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie
Łazanki ze świderkami
Do zeszklonej cebulki dodajemy kapustę i przesmażamy
Łazanki ze świderkami
Pokrojoną kiełbaskę i cebulkę przesmażamy na oliwie
Łazanki ze świderkami
Makaron gotujemy tak , jak na opakowaniu opisano:)