Sposób przygotowania:
Świderki z crudo, pomidorkami i jajkiem
Szynkę pokroić drobno, pomidorki przekroić na pół. Makaron wsypać do osolonego wrzątku. Na patelni rozpuścić masło i rozprowadzić przekrojonym na pół czosnkiem, czosnek odłożyć. Na patelnię dodać szynkę i podsmażać ją, aż zrobi się chrupiąca. Wstawić wodę na jajka.Dodać pomidorki do szynki i dalej podsmażać. Gdy makaron zacznie "dochodzić", włożyć jajka do wrzątku na 3 minuty (mają się ugotować na pół twardo). Pomidorki i szynkę posypać listkami bazylii i oprószyć pieprzem. Na talerzu Ułożyć listki sałaty a na nich rozłożyć makaron. Polać sosem, posypać parmezanem. Ostrożnie położyć jajko i je przekroić na pół. Od razu serwować.