Sposób przygotowania:
Sylwestrowa babka
Miękką margarynę mieszamy starannie z mąką, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. W osobnym naczyniu ubijamy jajka z cukrem. Gdy piana z jajek będzie dokładnie ubita tak że nie będzie czuć kryształów cukru dodajemy ją do ciasta i razem starannie mieszamy by masa była jednolita. Na końcu dodajemy rodzynki, sok z cytryny oraz olejek waniliowy. Ponownie wszystko starannie mieszamy i ciasto odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie ciasto jeszcze raz przemieszać i włożyć do wysmarowanej tłuszczem oraz obsypanej bułką tartą formy. Wstawiamy ciasto do chłodnego piekarnika i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie gdy ciasto ostygnie możemy polać ciasto dowolną polewą i posypać drobnymi cukierkami lub wiórkami kokosowymi. Możemy również udekorować ciasto bakaliami.