Sposób przygotowania:
Szalone kurczaki
piersi z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki mniej więcej 2 na 2 cm , można i większe,
Ciasto:
mąka pół szklanki (nawet więcej) wymieszać z jajkami i przyprawą (2 łyżki),
aż ciasto będzie gęste i bez gródek,
olej nagrzewamy w garnku,
dodajemy po kawałku mięska zamoczonego w cieście do nagrzanego oleju,
i smażymy aż będą zrumienione ok 10-15 min. .
Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowo-ziołowym ;)
Sos czosnkowo-ziołowy:
3 ząbki czosnku (jak kto woli łagodny czy ostry),
i świeże przyprawy natka pietruszki,koperek, bazylia,szczypiorek,
3 łyżki jogurtu naturalnego,
2 łyżki śmietany 18% lub 12%,
pieprz i sól,
Ciasto:
mąka pół szklanki (nawet więcej) wymieszać z jajkami i przyprawą (2 łyżki),
aż ciasto będzie gęste i bez gródek,
olej nagrzewamy w garnku,
dodajemy po kawałku mięska zamoczonego w cieście do nagrzanego oleju,
i smażymy aż będą zrumienione ok 10-15 min. .
Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowo-ziołowym ;)
Sos czosnkowo-ziołowy:
3 ząbki czosnku (jak kto woli łagodny czy ostry),
i świeże przyprawy natka pietruszki,koperek, bazylia,szczypiorek,
3 łyżki jogurtu naturalnego,
2 łyżki śmietany 18% lub 12%,
pieprz i sól,