Sposób przygotowania:
Szarlotka dietetyczna
Jabłka obrać ,pokroić na kawałki i włożyć do rondla wlać trzy łyżki wody i rozgotować pod przykryciem .Dodać cukier ,rozerwaną laskę wanilii wymieszać i jeszcze podgotować 5 minut aż do rozpuszczenia się cukru .Odstawić z ognia tortownice wyłożyć szampankami ,wolne miejsca wypełniając pokruszonymi ciasteczkami Nałożyć jabłka i przykryć ciasteczkami nałożyć jabłka przykryć szampankami ubić sztywną pianę z białek dodając pod koniec po trochu cukier i sok z cytryny pianę ułożyć nierówno (pamiętaj by nie wygładzać powierzchni.)na szarlotce włożyć wstawić lekko nagrzanego piekarnika i przy najsłabszym płomieniu nieco podsuszyć Gdy piana nabierze koloru słomki i z wierzchu jest obsuszona to wyciągamy z piekarnika kroimy jak tort i JEMY ;)