zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

szarlotka z kruszonki

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,dodać cukier i cynamon, wymieszać

szarlotka z kruszonki

Składniki:

szarlotka z kruszonki

 

 

Sposób przygotowania:

szarlotka z kruszonki
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,dodać cukier i cynamon, wymieszać . Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać, dodać jajka, cukier i masło, wszystko razem zmieszać i pokruszyć w palcach ( jak na kruszonkę )blaszkę natłuścić i wysypać bułką tartą, wysypać połowę kruszonki i docisnąć , wyłożyć wcześniej przygotowane jabłka , i wysypać resztę kruszonki. piec 45 minut w 200stopniC po upieczeniu posypać cukrem pudremciasto jest kruche , chrupiące , po prostu pyszne :)