Sposób przygotowania:
szarlotka z kruszonki
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,dodać cukier i cynamon, wymieszać . Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać, dodać jajka, cukier i masło, wszystko razem zmieszać i pokruszyć w palcach ( jak na kruszonkę )blaszkę natłuścić i wysypać bułką tartą, wysypać połowę kruszonki i docisnąć , wyłożyć wcześniej przygotowane jabłka , i wysypać resztę kruszonki. piec 45 minut w 200stopniC po upieczeniu posypać cukrem pudremciasto jest kruche , chrupiące , po prostu pyszne :)
kinga
Było pyszne,wiec...do ulubionych:)
Gość
Paola
bercik
http://nk.pl/#profile/32266010/gallery/album/3/210
blizniak73
smakosz nr1
45 dkg.mąki- (2,7 szklanki)-moja propozycja to 4 szklanki
15g proszku do pieczenia(5 ŁYŻECZEK)-moja propozycja to 6-7 łyżeczek
2 jajka -moja propozycja to 4 jajka
10 dkg.cukru(0,5 szklanki)-moja propozycja to jedna nie czubata szklanka.
15 dkg.margaryny(7 ŁYŻEK)-moja propozycja to 14 łyżek.
1,5 KG.jabłek
cukier i cynamon do smaku ponieważ jak dodałam 0,5 szklanki to były za słodkie.
jabłka oczywiście po starciu nie odciskamy całkowicie z soku ponieważ po upieczeniu jabłka będą suche...
piec w tej samej temp. co podana w przepisie ale jednak kontrolować temp.żeby się z wierzchu nie przypaliło.
robiłam osobiście obydwie i bardziej mi smakowała ta z większą ilością proporcjonalną składników:). szarlotka była nie muląca,delikatna nie za słodka:)
osobiście polecam:)