Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

Szarpaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szarpaniec

Składniki:

Szarpaniec

 

  • 3 szklanki mąki
  • 4 żółtka-białka na pianę
  • 3/4 kostki margaryny
  • 1 łyzka smalcu
  • 2 łyzki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 paczki kisielu

Sposób przygotowania:

Szarpaniec
Zagnieść ciasto,większą część włożyć do blachy na spód.Na to położyć dżem lud jabłka.Z białek ubić piane z 1 szkl.cukru nastepnie dodajemy 2 paczki kisielu i ciągle ubijamy.Pianę wykładamy do blachy na dżem.Na pianę skubiemy i rzucamy kawałki ciasta.Piec około 1 godziny.

Tagi:

szarpaniec